Connect Taal leidt op

Taal leren op maat

Taal moet je doen. Daarom is het geleerde pas afgerond als het toegepast kan worden in de praktijk. In de lessen wordt de praktijk dus naar binnengehaald. Dat kunnen situaties zijn uit het dagelijkse leven of juist uit het werk. Wat iemand maar nodig heeft. Connect Taal leidt goed geschoolde betrokken mensen op.

Om erachter te komen wat iemand nodig heeft, is er altijd een intake gesprek. Er is geen vast lesprogramma. Het lesprogramma wordt op maat samengesteld en aangepast aan uw persoonlijke behoefte. Connect Taal is flexibel.

Connect Taal biedt taaltrainingen Nederlands als tweede taal (NT2) en Nederlands als moedertaal (NT1), waaronder:
• Inburgeren
• Staatsexamen
• Nederlands op de werkvloer
• Individuele training op maat
• Cursussen voor arbeidsmigranten
• Verdieping Nederlands als moedertaal
• Trainingen voor vrijwilligerswerk
• Trainingen voor taalcoaches
• Workshops en presentaties

Inburgeren
Taalniveau A2, maatschappelijke redzaamheid. Hiermee voldoet u aan de eisen het inburgeringsexamen. De training is gericht op spreken, lezen, luisteren en schrijven van de Nederlandse taal, kennis van de Nederlandse maatschappij en biedt een oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Staatsexamen I en II
Taalniveau B1-B2. De training is gericht op spreken, lezen, luisteren en schrijven van de Nederlandse taal, kennis van de Nederlandse maatschappij en biedt een oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. U leert de taal op mbo-hbo niveau.

Nederlands op de werkvloer
De training Nederlands op de werkvloer zorgt voor gemotiveerde, betrokken medewerkers die elkaar begrijpen. Taal is de basis om veilig te werken. Wederzijds begrip vergroot veiligheid, productiviteit, samenwerking en sfeer in een bedrijf. Deze training wordt in overleg voor die ene werkgever op maat gemaakt.

Individuele training op maat
Bij specifieke taalvragen of problemen kunt u contact opnemen met Connect Taal. Tijdens deze lessen gaat het om oefenen en doen op het niveau dat wenselijk is. Dit kunt u individueel doen of in kleine groepen met vier tot vijf deelnemers.

Cursussen voor arbeidsmigranten
Een training op maat gemaakt voor arbeidsmigranten. Taal is de basis om veilig samen te werken. Daarnaast is er ruimte voor communicatie en kennismaking met de Nederlandse cultuur. Afhankelijk van de vraag van de deelnemers gaat Connect Taal aan de slag.

Verdieping Nederlands als moedertaal
Op alle niveaus mogelijk. Voor mensen met Nederlands als moedertaal die hun taalniveau willen verbeteren. Bijvoorbeeld omdat de communicatie niet zo goed verloopt, of omdat het verslag of de overdracht beter kan. Vaardigheden worden in overleg getraind.

Trainingen voor vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk professioneel aanpakken. Welke rollen zijn er tijdens een vergadering? Leer werken als voorzitter, secretaris of penningmeester. Leer vergaderen met vrijwilligers.

Trainingen voor taalcoaches
Ondersteun anderstaligen bij het Nederlands leren lezen en schrijven. Daarbij is er ook aandacht voor de Nederlandse cultuur. Connect Taal won in 2011 een Europese vrijwilligersprijs met het door Frieda van den Hout opgezette taalcoachproject.

Presentaties over inburgering
Inburgeren, wat is dat? Hoe werkt het? Waar lopen inburgeraars tegen aan? Wilt u meer weten? Nodig dan Connect Taal uit voor een presentatie. Geschikt voor alle doelgroepen. Bijvoorbeeld voor bedrijven, scholen, maar ook voor buurtverenigingen, de kerk of vrouwenverenigingen.

Workshops
Wilt u eens iets anders organiseren, aanwezigen prikkelen op het gebied van taal en cultuur? Connect Taal biedt workshops over taalgebruik. Geschikt voor alle doelgroepen. Bijvoorbeeld voor bedrijven, scholen, maar ook voor buurtverenigingen, de kerk of vrouwenverenigingen.

 

 
 

Om erachter te komen wat iemand nodig heeft, is er altijd een intake gesprek. Er is geen vast lesprogramma. Het lesprogramma wordt op maat samengesteld en aangepast aan uw persoonlijke behoefte.